Челси е планирал победен парад по улиците около Стамфорд Бридж по случай спечелването на дубъл във Висшата Лига и Шампионската Лига.

От клуба са предупредили двете общини в близост до района за възможното празненство. Съответно 55 000 семейства и малки бизнеси са били предупредени с листовки, че в неделя, на 25 май някои улици могат да бъдат затворени.

"Пишем ви, за да ви предупредим за възможен победен парад на Челси, ако клубът постигне успех в преследването си на титлите във Висшата Лига и Шампионската Лига", пише в листовката.

"Макар клубът и трите общини да разбират, че успехът далеч не е сигурен, вярваме, че отговорното действие е да ви предупредим колкото се може по-рано".

"Нашата нужда да планираме парада идва от съвета на полицията. Те са притеснени от спонтанно празнуване, ако Челси спечели, което ще бъде трудно да се контролира и ще е по-притеснително за местните жители".

"Затова ние се съгласихме да работим с всички страни, за да гарантираме, че парадът ще се проведе мирно и с минимално възможно неудобства за жителите".

Същевременно обаче преследването на въпросните два трофея от Челси ще бъде затруднено от липсата на звездата Еден Азар. Белгиецът се контузи при реванша срещу ПСЖ от четвъртфиналите на Шампионската Лига и все още не е подновил тренировки.

"Еден Азар няма да е здрав за утре. Не бих казал, че той със сигурност е аут за мача с Атлетико Мадрид, но фактът, че все още не е тренирал с останалата група показва, че той е под съмнение", обясни помощник треньорът Стив Холанд на днешната пресконференция.