В типичен стил Жозе Моуриньо изрази разочарованието си от съдийството при загубата на Челси от Съндърланд с 1:2, която намали значително шансовете на Сините за титлата.

Реферът Майк Дийн изнерви домакините с решенията си, като върхът бе отсъдената дузпа в края, която донесе успеха на Черните котки. Все пак за отбелязване е, че през първото полувреме той спести чист червен картон на Рамирес.

„Искам да кажа 4 неща и ще отговарям по този начин, каквото и да ме питате. Поздравления за моите играчи, които дадоха всичко от себе си. Поздравления за Съндърланд, че спечели. Поздравления за Майк Дийн и фантастичното му представяне. Поздравления и за Майк Райли защото с действията си през сезона направиха така, че първенството да бъде страхотно. Поздравления за всички и нямам какво повече да кажа“ обяви веднага след мача Моуриньо пред „Скай Спортс“.

След това на пресконференцията той отговаряше по същия начин. „Съжалявам, но няма да чакам въпросите ви. В 4 твърдения ще кажа всичко, което искам, така че няма причина да губим време“.

„Отново поздравявам своите играчи, които се бориха до последно. Въпреки загубата те заслужават адмирации. Поздравления и за победата на Съндърланд. Няма значение как са я постигнали. Това са огромни 3 точки за тях“.

„Поздравявам отново Майк Дийн. Според мен той бе изключителен и когато реферите се справят така, трябва да бъдат поздравени. Фантастично се справи. Целта му бе да направи страхотен двубой и успя“.

„Поздравления и за Майк Райли, който като шеф на съдиите се справя прекрасно. През целия сезон реферите са отлични, особено през последните два месеца и особено в мачовете на претендентите за титлата. Благодарен съм на г-н Майк Райли за това“ каза Моуриньо.