Защитникът на Челси Гари Кейхил призна, че тимът е имал подчертано защитна тактика срещу Атлетико Мадрид в първия полуфинален мач от Шампионската Лига.

Сините измъкнаха 0:0 от "Висенте Калдерон", след като почти цял мач бяха плътно прибрани в половината си и рядко поглеждаха напред. Това обаче запазва шансовете им за реванша и именно от това са доволни всички в Челси.

"Уважавайки колко добър и колко силен е  Атлетико като домакин през този сезон, дойдохме със специален план за мача", обясни Гари Кейхил след срещата.

"Планът ни проработи в края и ние сме доволни от равенството. Неутрализирахме тяхната заплаха с начина, по който играхме. Все пак мисля, че ни създадоха някои проблеми, но от защитна гледна точка, чистата мрежа беше важна за нас тази вечер.

"Треньорът ни беше доволен, защото тактиката, която поставихме заедно проработи. Тук се защитавахме повече, отколкото обикновено. Бяхме по-компактни отколкото обикновено. Като домакини сме силни и съм сигурен, че в следващия мач ние ще доминираме. Но това може да е удобно за тях, тъй като те обичат да играят така".

"Знаехме, че атмосферата тук щеше да е специална. Играл съм веднъж на този стадион през кариерата си и атмосферата беше специална. Сигурен съм, че нашите фенове ще направят същото в реванша и ще са точно зад нас".

"На един мач от финала сме. За тях това е мечта, тъй като никога не са го постигали, но е мечта и за нас, така че ще хвърлим абсолютно всичко другата сряда".