Челси остана без полузащитника Рамирес до края на сезона, след като бразилецът се призна за виновен по обвинение в грубо поведение и отнесе санкция от 4 срещи.

Халфът бе санкциониран заради удара без топка срещу Себастиан Ларсон при загубата от Съндърланд миналата събота.

Рамирес тресна откровено в лицето съперника си, което изглеждаше, че става пред очите на рефера Майк Дийн, който обаче изненадващо не отсъди нищо.

След като случаят бе разгледан от независима комисия бе преценено, че играчът на Сините трябва да бъде обвинен и той се призна за виновен. Тъй като през миналия месец той бе отстранен и срещу Астън Вила, сега към обичайното наказание от 3 двубоя, бе добавен и още един.

До края на сезона Челси среща Ливърпул, Норич и Кардиф, а последния мач от санкцията ще бъде изтърпяна в началото на следващата кампания. Рамирес обаче ще бъде на линия за реванша с Атлетико от Шампионската лига и евентуална за финала в турнира.

Жозе Моуриньо и помощникът му Руи Фариа също са заплашени от наказание, тъй като те също бяха обвинени от ФА. Специалния заради ироничните си коментари след двубоя към съдиите, а помощникът му заради обиди към рефера, когото опита да набие и едва бе удържан. Те трябва да обявят позицията си до понеделник вечерта.