Нюкасъл иска да привлече на всяка цена в редиците си бившата си звезда Демба Ба, който така и не успя да се наложи като титуляр в състава на Челси и по всяка вероятност може би ще напусне "Стамфорд Бридж", твърди "Дейли Стар".

Мениджърът на "Свраките" Алън Пардю готви два гръмки трансфера, като единият е свързан с привличането на сенегалския национал, а другият с Лоик Реми, когото клубът ще се опита да купи от КПР.

Последният игра под наем в отбора през миналия сезон и се справи повече от добре, но проблемът при него е, че е желан от Арсенал и Тотнъм, а освен това и самият футболист иска да играе в Шампионската лига. Нещо, което Нюкасъл няма как да му предложи.

Въпреки това обаче "Свраките" все пак ще се пробват да го вземат. Идеята на Пардю е двамата с Ба да са нападателите на тима и така ефективността на отбора значително да се покачи през следващия сезон.

Нюкасъл вече привлече в редиците си Сим де Йонг от Аякс и Джак Колбак от Съндърланд, но отборът продължава със селекцията.

Още не е ясно какви цифри са готови да предложат "Джордитата" за закупуването на Ба и Реми.

Отборът обаче ще срещне конкуренция и за подписа на сенегалеца, тъй като от Евертън вече са отправили оферта към Челси да го вземат под наем за следващия сезон.