Челси успя да постигне страхотен обрат с 3:2 срещу състезаващия се във Втора лига на Англия отбор на Уимбълдън.

"Сините" изоставаха в резултата с два гола, но демонстрираха характер и стигнаха до успеха.

Жозе Моуриньо отново заложи на младоци, които този път не оправдаха очакванията му и се наложи "опитните кучета" да измъкват отбора от трудната ситуация в която бе изпаднал.

Бенет и Тъбс в 1-ата и 40-ата минута дадоха аванс на домакините от два гола, но след попадения на Тери в 74-ата и 90-ата минута и Салах в 83-ата Челси стигна до своето.
 



Срещата започна кошмарно за лондончани и те инкасираха гол още в 40-ата секунда, след като Бенет засече с глава перфектно центриране от корнер и матира Шварцер. 

При удара му топката срещна страничната греда и влезе във вратата на австралийския ветеран.

Момчетата на Моуриньо изпитваха много сериозни трудности през първите минути и отборът не успяваше да създаде опасност пред противниковата врата.

"Сините" нямаха чисто положениe през първия половин час, като отборът отправи само няколко неточни удара.

Ситуацията за Челси стана още по-деликатна, след като в 39-ата минута Зума извърши нарушение срещу противников футболист в наказателното поле и домакините получиха дузпа, която бе реализирана от Мат Тъбс.

Все пак гостите имаха добра възможност в 41-ата минута, след като Салах направи хубав против и намери Суифт, чийто удар от добра позиция обаче бе блокиран в наказателното поле от противников бранител.

Три минути след това Челси създаде още един шанс, след като Ейк се озова в наказателното поле на добра позиция, но ударът му мина встрани вратата.

След почивката Челси леко се активизира и Бекър отправи хубав удар с глава в 48-ата минута, който бе спасен от противниковия страж.

Няколко минути след това Ван Гинкел опита късмета си от дистанция, но ударът му не намери целта.

В 66-ата минута пък последният изпусна уникален шанс, след като бе оставен непокрит в наказателното поле и прати топката с глава право във вратаря при едно центриране. 

В 74-ата минута Джон Тери показа колко е добър при статичните положения и реализира. При центриране от корнер футболист на домакините отклони топката към бранителя, който от близка дистанция просто я добута в опразнения ъгъл.

В 83-ата минута Салах изравни резултата. Той бе намерен от Бекър в наказателното поле, след което между трима противникови играчи овладя топката и с удар от близка дистанция се разписа.

В самия край на мача Тери оформи крайното 2:3 и обрата в срещата, след като засече една топка на близката греда с глава, след корнер, и успя да реализира второто си попадение в мача, и да се превърне в герой за тима си.

УИМБЪЛДЪН - ЧЕЛСИ 2:3
1:0 Бенет 1'
2:0 Тъбс 40' дузпа
2:1 Тери 74'
2:2 Салах 83'
2:3 Тери 90'

Съставът на Челси: Шварцер, Аина, Зума, Кристенсен, Ейк, Ван Гинкел, Матич, Салах, Бекър, Суифт, Бамфорд (като резерви влязоха Чалоба, Браун, Ромеу, Тери, Беней, Иванович, Хютън, Браун, Соланке)