Жозе Моуриньо остана доволен от поредната контрола на Челси, въпреки че за първи път тимът му не записа победа.

"Сините" завършиха само 1:1 като гост срещу австрийския първодивизионния Волфсбергер. Съперникът на Челси имаше преимущество след почивката, когато си пролича по-напредналата подготовка на тима.

Австрийското първенство вече стартира миналия уикенд, докато първият официален мач на Челси е на 18 август.

"Беше перфектно защото постигнахме целите, които имахме за този мач. Съперникът ни даде точно този мач, от който имахме нужда", заяви след мача Моуриньо.

"Ние тренираме между мачовете, но трябва да тренираме и срещу другите отбори също. Те са в по-добро състояние от нас и техният интензитет, техният стил на игра - много бърз, бе добър за нас".

"За играчите от първия отбор бе трудно, защото в този момент те нямат условия да играят на това ниво. А за децата беше фантастичен опит, не само да играят за Челси, но и също да се състезават".

"Всички се справят добре. Понякога ги виждаме и не осъзнаваме възрастта им. Но Бога, Изи Браун са на 17 години, Дом Соланке е на 16. Доведохме това, което считаме за топ таланти в този клуб тук. Възрастта им няма значение. Те са деца, така че за тях е фантастичен опит".

Моуриньо коментира и състоянието на Петер Чех, който се завърна в игра след контузията на рамото си през април, както и идването на Тибо Куртоа.

"Мачът ни даде условията, от които имахме нужда, за да тестваме рамото му. Той имаше трудни ситуации - например центрирането към далечната греда, при което трябваше да разтяга рамото си до край. Аз имам един от топ 3, топ 5 най-опитни вратари на света. За мен и за Челси тази ситуация е перфектна".

"За треньора, когато нямаме играчите, ние сме в беда. Когато имаме голяма бройка добри играчи, сме щастливи. Да, трябва да взимаме решения. Но ние получаваме заплати, за да взимаме тези решения. Един ще играе и Челси е в сигурни ръце, защото и двамата са много добри играчи".