Младият футболист на Челси Лукас Пиазон за трети път бе преотстъпен в друг тим, като този път бе пратен в Айнтрахт Франкфурт. 

Атакуващият бразилец ще изкара целия сезон в Бундеслигата, след като преди това игра за Малага и Витес, за който през миналата кампания реализира 11 гола в 31 срещи в Холандия. 

„Много се радваме, че успяхме да се споразумеем с Челси и да си осигурим услугите на Пиазон. Той може да бъде използван на различни позиции в атака и със сигурност ще ни бъде много полезен” заяви спортният директор на германския тим Бруно Хюбнер пред официалния сайт на клуба. 

Пиазон е само на 20 години, като е играл за младежките формации на Бразилия и е бе част от отбора, който спечели традиционния турнир за младежки отбори до 20 години в Тулон през това лято. 

Той пристигна при Сините още през 2011-а, когато клубът плати 5 милиона паунда на Сао Пауло. От зимата на 2012-а пък получи прави да играе да първия състав на лондончани, като записа 3 мача за тях, в които направи 2 асистенции. След това обаче започна да бъде развиван в други отбори. 

Пиазон е поредният млад футболист преотстъпен от Челси след Марио Пашалич (Елче) и Кенет Омеруло (Мидълзбро).