Дидие Дрогба официално се завърна на "Стамфорд Бридж". 36-годишния нападател дойде като свободен агент и подписа едногодишен договор с Челси.

Така той отново ще облече синята фланелка два сезона след като напусна клуба като герой след като донесе Шампионската Лига. В предишния си престой в Челси той изигра общо 341 мача във всички турнири, в които вкара 157 гола.

"Футболен клуб Челси е радостен да обяви завръщането на Дидие Дрогба. Нападателят подписа едногодишен договор", се казва в изявление на сайта на сините.

При подписване на договора си Дрогба заяви:

"Беше лесно решение - не можех да отхвърля възможността да работя отново с Жозе. Всички знаят за специалната връзка, която имам с този клуб и винаги съм се чувствал у дома".

"Желанието ми да побеждавам е все още същото и гледам напред към възможността да помогна на този отбор. Развълнуван съм за тази следваща глава от кариерата ми".

С 34-те си гола в европейските турнири Дрогба е клубен рекордьор, както и деветте му гола в финали за купи.

"Той идва, защото е един от най-добрите нападатели в Европа. Познавам личността му много добре и знам, че ако се върне обратно той не е защитен от историята или какво е направил за клуба преди".

"Той идва с мисълта да прави още история".