Новата звезда в атаката на Челси Диего Коста дебютира за отбора с попадение. Той бе точен при успеха с 2:1 над словенския Олимпия Любляна. Срещата се игра на стадион "Стожице Арена" в Словения, а "Сините" бяха принудени да правят обрат.

Така отборът успява да се върне в мача, в трета контрола, а в крайна сметка този път успя да достигне и до победата.

Посещението на Челси пък привлече на стадиона 16 хиляди души, дошли да видят звездите на "Сините", което е абсолютен рекорд за клубния футбол в страната.

В 40-ата минута словенците стигнаха до попадение след неразбирателство в редиците на Челси, а голът бе дело на Капун, който вкара с мощен удар около границата на наказателното поле.

В 55-ата минута Сеск изведе Коста, който с много мощен удар от наказателното поле матира противниковия страж и изравни резултата.

Челси достигна и до пълен обрат в 63-ата минута. След късо изпълнение от корнер, Торес получи топката и отправи силен удар. Селига не успя да реагира добре и в крайна сметка Зума при добавката вкара.

Освен това бе отменен гол на Иванович, а Торес направи уникален пропуск, като от 3-4 метра прати топката над опразнената врата.