Фернандо Торес е поставил условие пред Челси, за да се съгласи да напусне клуба. Според вестник Сън нападателят е готов да се махне само при условие, че получи всичките заплати до края на договора си.

Испанецът е ненужен на "Стамфорд Бридж", но евентуалният му трансфер е изключително труден заради високите финансови условия на играча.

Той получава по около 170 000 лири седмично и има договор за още два сезона. През миналата седмица се появиха спекулации, че от него се интересува Рома. Италианският клуб обаче не може да му предложи подобно заплащане.

Така остава вариантът Челси да прати Хлапето под наем, но при това положение трябва да поеме заплатата му. Идеята на подобно действие е все пак през този сезон Торес да покаже поне част от потенциала си и през следващото лято Челси да успее да вземе поне някакви пари при евентуален негов трансфер.

"Клубът е изправен пред затруднение с Торес. Те знаят, че той няма да приеме намаляване на заплатата, но също знаят, че рискуват цената му да се срине съвсем, ако го запазят и той изкара сезона като трети избор след Диего Коста и Дидие Дрогба", коментира източник от Челси пред Сън.