Арсенал ще се опита в последния момент да изпревари Челси и да привлече нападателя на КПР Лоик Реми. Това твърди вестник Дейли Мейл.

Челси иска да вземе 27-годишния футболист за заместник на напусналия в посока Милан Фернандо Торес. Сините започнаха работа по трансфера на Реми още в петък.

Днес той не бе включен в групата за мача на КПР и мениджърът Хари Реднап потвърди, че Реми ще напусне отбора. Той има клауза за разтрогване на договора на стойност 8 милиона лири и Челси е информирал КПР, че ще я плати.

Така предстои самият Реми да се споразумее за личните си условия и да премине успешно медицински прегледи. Както е известно, по-рано през сезона той бе пред трансфер в Ливърпул, но червените се отказаха от него като посочиха проблем с медицинските прегледи.

След победата над Евертън Жозе Моуриньо призна, че се работи по привличането на Реми и няма притеснения относно здравословното му състояние.

"Знам, че от вчера се опитваме да вземем Реми. Но сега е време да направя някои обаждания и да науча новините. Аз имам фантастичен лекар и му вярваме напълно и със сигурност те ще идентифицират ситуацията му. Но информацията, която вече имаме от специалисти от различни сфери е, че той няма проблеми да играе футбол".

Трансферът на Реми в Челси обаче никак не е сигурен, тъй като Арсенал ще се включи в последния момент за подписа му. "Артилеристите" имат още по-остра нужда от нападател от Челси след тежката контузия на Оливие Жиру. Арсен Венгер настоява, че няма нужда да взима такъв, но явно това е само блъф.

Според Дейли Мейл Арсенал също е информирал КПР, че е готов да плати клаузата за разтрогване на договора на Реми. Така въпросът е какво ще е решението на самия играч. По-рано през сезона той изгледа няколко мача на Арсенал от ложите на "Емиратс" и се спекулираше, че той е пред трансфер в отбора. Тогава това бе опровергано, но явно Реми не е много далеч от Арсенал. Това, че е сънародник с Венгер очевидно също е предимство за французина.