Жозе Моуриньо очаквано остана много доволен от представянето на своите футболисти в мача с Евертън и ги определи като "убийци".

Челси спечели зрелищна победа с 6:3, като особено през второто полувреме почти всяка атака водеше до гол.  Новото попълнение Диего Коста се разписа на два пъти, по един гол добавиха Бранислав Иванович, Неманя Матич и Рамирес, а автогол си вкара Шеймъс Коулман от домакините.

"Головете са солта и пиперът във футбола и да имаме 9 гола в мач от Висшата Лига е фантастично, така че видяхме два отбора, които играха офанзивно и фантастично добре", коментира Моуриньо след мача.

"Знам, че Евертън е добър офанзивен отбор и не е лесно да се контролира движението им, но да получим три гола е прекалено много. За всички тях мога да определя ясно грешките и хората, които бяха въвлечени".

"Но в атака бяхме убийци. Особено на контраатака. Така че, когато дойдеш на този стадион и вземеш три точки, това е причина да си доволен. Когато дойдеш и вкараш шест гола, очевидно футболистите ми играха добре".

"Опитваме се да имаме инициативата и в това сме различен отбор от преди. Но искаме да сме различен отбор като играем по-добър футбол, вкарваме повече голове. А не като допускаме повече голове и да идентифицираме грешките е нещо, върху което трябва да работим".

"Диего Коста имаше три положения и вкара два гола. А третото бе добро спасяваме на Тим Хауърд на диагоналния му удар от ляво. Така че той е добър реализатор. Той ни носи не само финалното докосване, той участва във всичко. Дефанзивно си спомням през първото полувреме той направи защитно влизане почти до собственото наказателно поле".

По-късно на пресконференцията обаче Моуриньо се оплака от това, че според него Диего Коста е бил провокиран от съперника. Това стана след автогол на Шеймъс Коулман, когато нападателят отиде да се подиграва на защитника на Евертън и това очевидно ядоса Тим Хауърд, който отиде да търси обяснения от испанеца.

"Единственото, което не ми хареса, с изключение на защитните грешки, бе начинът, по който някои играчи на Евертън опитваха да създадат проблеми за него".

"Не мисля, че това е английския футбол. Има хубава традиция при отборите на Евертън, защото всичко е добро, всичко е позитивно - мениджърът, класата на футбола им. Но да опитваш да изкараш картон на играч, който отново имаше добро поведение и бе там просто да играе футбол, е разочароващо".

"В крайна сметка, Диего е може би най-добрият играч във Висшата Лига и в първите си три мача има два жълти картона - един срещу Бърнли, където той не симулира, а беше дузпа и днес, където всички го преследваха, за да му създадат проблеми. Това е разочароващо".