След като проследих с особено внимание изявите на Диего Коста в Атлетико (Мадрид) в предишния сезон, си го набелязах като един от футболистите, който си струва да гледаш във Висшата лига.

Дотук добре. Испанецът е абсолютен звяр. Той стартира кариерата си в Челси по сензационен начин. Той лети по терена като тасманийски дявол и защитниците на Евертън изглеждаха ужасени от него в съботния мач на „Гудисън Парк“.

Коща изглежда способен да бележи във всеки мач. Причината е, че сякаш изпитва истински глад за голове, а далеч не всички нападатели имат подобен импулс в играта си.

Жозе Моуриньо обвини някои футболисти на Евертън, че са се опитвали да извадят Коста от равновесие, но той не ми прилича на човек, който ще се остави да бъде сплашен! Може би е склонен понякога да се поддава на провокации, но кавгата му с Шимъс Коулман не ми направи лошо впечатление. Диего Коста е роден победител и страхотна придобивка за Висшата лига

***

Най-хубавото нещо, което се случи на Ливърпул в неделя, беше, че Марио Балотели не вкара гол. Ако беше го направил, всички заглавия щяха да бъдат посветени на това и никой нямаше да обърне внимание на нищо друго. Вместо това хората забелязаха колективната игра на Ливърпул и разликата в класите с Тотнъм. Засега Балотели изглежда е приел, че трябва да играе за отбора и да полага повече усилия и мениджърът на червените Брендън Роджърс може само да се надява, това да продължи и занапред.

Що се касае до Рахим Стърлинг, в момента той е най-добрият английски футболист. Той е светкавично бърз, надиграва защитниците с лекота и може да се превърне в истински талисман за Трите лъва.

***

Колкото и висока да е цената на Анхел ди Мария, аржентинецът нямаше как да оправи нещата на „Олд Трафорд като с вълшебна пръчица.

Срещу Бърнли аржентинецът на моменти загатна на какво е способен, но истината е, че футболистите на Юнайтед може би за първи път в живота си играят със страх. Луис ван Гал вероятно е отчаян, че няма да може да работи с някои от играчите си заради паузата за националните отбори, защото му предстои да свърши изключително много работа.

След като се превърна в абсолютно посмешище през миналия сезон, сега Дейвид Мойс трябва да е изпитал огромно облекчение. Ясно е, че той не беше единствената причина за мъките на Юнайтед.

Джейми Реднап*, „Дейли Мейл“

* Авторът е бивш футболист на Ливърпул и английския национален отбор