Както се очакваше вратарят на Челси Тибо Куртоа поднови договора си с клуба. Новината бе потвърдена официално от Сините. 

Белгиецът впечатли с изявите си от началото на сезона и още миналата седмица заяви, че след като се завърне от сбора на националния отбор очаква да преподпише с лондончани, което вече е факт. 

„ФК Челси с радост може да съобщи, че днес Тибо Куртоа подписа нов 5-годишен договор” са казва в официалния уеб-сайт на Челси. 

„Много съм щастлив от новия си контракт и се радвам, че се обвързах с тима за следващите 5 сезона. Това ще ми помогне напълно да се концентрирам и да мисля единствено за мачовете, които ни очакват” заяви 22-годишният страж. 

От първия договор на Куртоа оставаха още 2 години, като според новия той е получил и солидно увеличение на заплатата и вече ще получава по около 90 000 паунда на седмица. 

Футболистът натрупа солиден опит от престоя си в Атлетико Мадрид, където изкара 3 години и сега изглежда твърд титуляр за Челси, с което поставя под въпрос бъдещето на Петр Чех в клуба.