Челси продължава да жъне победа след победа във Висшата лига, след като постигна обрат с 4:2 срещу Суонзи в среща от 4-ия кръг на английския елит, която се игра на "Стамфорд Бридж".

Лондончани започнаха мача много слабо и след нелеп автогол на Тери в 11-ата минута техният противник стигна до гол аванс в резултата. С хеттрик на Коста, който вкара головете си в 45-ата, 56-ата и 67-ата минути, "Сините" обърнаха и убиха интригата.

Бившият голмайстор на Атлетико Мадрид бе заменен в 72-ата минута от Лоик Реми, който днес направи дебюта си за тима след трансфера си на "Стамфорд Бридж". Той също вкара попадение за тима си, като го направи в 81-ата минута. Шелви пък оформи крайния резултат след гол в 86-ата минута.

Испанският национал е първият футболист на Челси, който бележи в първите четири кръга след Джон Мередит, който го направи през 1928 година. 

След този мач "Сините" са еднолични лидери в класирането с актив от 12 точки след 4 изиграни мача. 
 



Срещата започна изненадващо по-силно за гостуващия тим и отборът на Гари Монк имаше доста добър шанс да открие резултата още в 4-ата минута.

Дайър направи великолепен пробив по дясното крило, след което центрира и Раутлидж засече топката с прекрасно воле, което бе много близо до това да влезе във вратата на противника. Топката обаче премина на сантиметри от вратата на лондончани.

Домакините продължиха да изпитват трудности през първите минути, докато гостите стигнаха до още една интересна ситуация. Ки отправи много мощен удар в 10-ата минута, който бе блокиран от Тери.

Капитанът на лондончани обаче си вкара нелеп автогол в 11-ата минута и така Суонзи стигна до аванс в резултата. 

Ки с изключителен пас между трима играчи на Челси намери Тейлър, който центрира в малкото наказателно поле, но Тери изпревари футболист на гостите и засече топката във вратата си при опита си да я изчисти.

Отборът на Моуриньо отговори с много опасен удар на Оскар от границата на наказателното поле. 

В 14-ата минута обаче Суонзи бе на косъм от втори гол. Гомис успя да се справи с Кейхил и Тери, след което изстреля снаряд от няколко метра, който обаче за негово съжаление премина покрай вратата на Куртоа.

През следващите минути гостите напълно контролираха събитията на терена, а отборът на Челси изглеждаше безпомощен и безидеен. 

В 27-ата минута домакините спечелиха пряк свободен удар от границата на наказателното поле. Изстрелът на Фабрегас обаче срещна стената. 

Все пак постепенно лондончани започнаха да се събуждат и в 37-ата минута Коста и Азар направиха много хубава комбинация, след което топката попадна във Фабрегас. Испанецът от своя страна намери добре Оскар, който отправи удар, който обаче бе спасен от Фабиански. 

В 39-ата минута Азар бе много близо до гола. Той се справи с лекота срещу Ранхел, след което от много добра позиция отправи силен удар, който обаче изненадващо не намери целта.

Челси все пак изравни резулата в самия край на полувремето. Фабрегас центрира прекрасно от корнер за Коста, който с глава от няколко метра матира Фабиански.

Второто полувреме започна с хубаво воле на Гомис, който можеше да създаде интересна възможност за Суонзи. Ударът му премина покрай вратата на Куртоа.

Постепенно обаче лондончани понатиснаха противника и в 52-ата минута отборът можеше да вкара гол след изпълнение на корнер. 

Ударът на Коста обаче премина много близо над вратата. Две минути след това Азар отправи добър удар, който бе спасен от Фабиански.

В 56-ата минута обратът за Челси стана факт след нов гол на Коста. 

Фабрегас отново асистира за попадението. Той бе намерен в наказателното поле, след което видя своя съотборник пред малкия пеналт и Коста с удар от няколко метра не остави шансове на Фабиански и реализира.

В 67-ата минута Коста оформи своя хеттрик. Той бе намерен от Рамиреш зад защитата на "Лебедите", след което останал сам срещу вратаря от близка дистанция просто отклони топката в мрежата.

Пет минути след това преднината на домакините можеше да стане още по-убедителна, но Фабиански спаси удар на Оскар. След това топката попадна в Иванович, но неговият опит за удар бе блокиран от Фернандес.

В 81-ата минута и дебютантът Лоик Реми се разписа. Той бе намерен от Оскар на границата на наказателното поле, след което с прекрасен удар от движение вкара за 4:1. 

Пет минути след това Шелви оформи крайния резултат, след като от лесна позиция реализира, останал сам срещу вратаря. До края не се стигна до повече попадения, а силите на Суонзи стигнаха само за втори гол. 

ЧЕЛСИ - СУОНЗИ 4:2

0:1 Тери автогол 11'
1:1 Коста 45' 
2:1 Коста 56'
3:1 Коста 67'
4:1 Реми 81;
4:2 Шелви 84'

ЧЕЛСИ: Куртоа, Тери, Кейхил, Иванович, Аспиликуета, Фабрегас (82 - Салах), Матич, Матич, Азар, Оскар, Коста (72 - Реми), Шюрле (46 - Рамиреш)

СУОНЗИ: Фабиански, Тейлър, Уилямс, Ранхел, Амат (46 - Фернандес), Раутлидж (66 - Монтеро), Дайър, Ки, Шелви, Сигурдсон, Гомис (76 - Бони)