Седем гола в четири мача? Това не е нормално!

Постижението е дело на Диего Коста, а присъдата на мениджъра му в Челси Жозе Моуриньо. Португалецът предупреди, че едва ли ще бъде справедливо да се очаква новият нападател на сините да продължи да бележи с това темпо и това показва колко невероятно е представянето на Коста до момента.

„Дори ако цената на Диего Коста беше 100 млн. паунда, щеше да си струва да бъдат платени“, констатира „Дейли Мейл“ след хеттрика на испано-бразилеца срещу Суонзи.

„Какво встъпление в английския футбол за испанския национал!  След хеттрика срещу Суонзи, той вече има 7 гола в 4 мача, откакто дойде от Атлетико (Мадрид) за 32 млн. паунда.

Нищо чудно, че собственикът Роман Абрамович подскачаше като малко дете, получило коледни подаръци.

Две години Челси търсеше наследник на Дидие Дрогба. И без да го казваме е ясно, че сините го намериха“, продължи таблоидът.

„Дейли Мейл“ се спря по-подробно върху великолепното взаимодействие между Диего Коста и Сеск Фабрегас. Докато първият има 7 гола, вторият събра вече 6 асистенции.

Срещу Суонзи именно Фабрегас асистира за две от попаденията на Коста. Двамата се разбират прекрасно и това е кошмарна новина за съперниците, акцентира изданието.

Първото нещо, което прави Сеск, когато получи топката в средата на терена, е да погледне къде е Коста. На свой ред нападателят е способен да предложи различни варианти за продължение на атаката на плеймейкъра на сините.

При това както нападателят, така и халфът запазиха завидно хладнокръвие, когато Суонзи поведе на „Стамфорд Бридж“, а това е страхотно качество за отбор, който е длъжен да се бори за максимума във всеки мач.

Коста вече има повече голове, отколкото Фернандо Торес успя да отбележи през целия предишен сезон, докато присъствието на Фабрегас вече не дава възможност на съперниците да се съсредоточат върху опазването на Азар, който преди беше на практика единственият по-изобретателен играч на Челси, завършва анализа си „Дейли Мейл“.