Вратарят на Челси Тибо Куртоа изрази съжаление за изпуснатата победа срещу Шалке, но отбеляза, че съперникът е бил много класен отбор.

В първи мач от Шампионската Лига сините откриха резултата с ранен гол на Сеск Фабрегас. След това те доминираха, но не можаха да убият интригата с втори гол и бяха наказани с изравнително попадение на Клаас-Ян Хунтелаар.

"Като домакин винаги трябва да се опитваш да спечелиш мачовете си, а сега не успяхме", коментира Куртоа след мача.

"Имахме и други възможности за гол, а при 1:0 можехме да вкараме втори гол. Знаехме, че те са силни на контраатака, така че през първото полувреме те бяха много опасни, макар да нямаха чисти възможности".

"Но през второто полувреме те вкараха гол, след като ние загубихме топката. Но добре, ще продължим да работим, защото в неделя имаме мач срещу Манчестър Сити".

"Спечелихме четири мача в първенството и равенството в Шампионската Лига не беше очаквано. Очаквахме да победим, но трябва да продължим да работим здраво, защото сезонът е дълъг".

"Шалке е добър отбор. В германското първенство те завършиха наравно с Байерн, така че знаехме, че са силен отбор. От организацията им те имат наистина добри играчи на контраатака, качествени играчи като Дракслер и Хунтелаар. Те са добър отбор и знаехме, че ще бъде трудно".