Халфът на Манчестър Сити Франк Лампард заяви, че изпитва смесени емоции след като наказа бившия си тим Челси.

36-годишният футболист влезе като резерва  в дербито между двата отбора при резултат 0:1 за новия му тим. И пет минути преди края именно той вкара изравнителното попадение.

"Наистина ми е трудно. Нямаше да съм професионалист, ако не бях излязъл и не си бях свършил работата. Така че се опитвах да стигна до наказателното поле и беше страхотен пас от Мили", коментира Лампард.

"Тежко е за мен. Прекарах 13 невероятни години с феновете на Челси, така че съм със смесени чувства. Очевидно съм доволен, че отборът, за който играя, стигна равенството".

"Малко ми се губят думите. Не очаквах да вляза и да вкарам така. Влязох и феновете на Челси пееха, беше емоционално. Но след това играя за този клуб, който също ме прие брилянтно. Така че съм забит по средата".

Мениджърът Мануел Пелегрини пък заяви, че не се е колебал да използва Лампард.

"Попитах го дали иска да вземе участие и разбира се, той искаше да вземе участие. Това показва какъв страхотен професионалист е Лампард".

"Сигурен съм, че не беше много щастлив да вкара срещу толкова важен отбор от неговата кариера, но той е добър професионалист и много добър играч".