Жозе Моуриньо не бе много разочарован от изпуснатата победа срещу Манчестър Сити в дербито на кръга от Висшата Лига.

Неговият тим поведе с 1:0 срещу "Гражданите" , които бяха с човек по-малко. Въпреки това те успяха да изравнят с гол на легендата на Челси Франк Лампард.

Този развой впечатли всички фенове и коментатори, като коментарите бяха, че от това може да се направи филм. Самият Моуриньо обаче не бе особено впечатлен от гола на Лампард.

"Още при 0-0 смятах, че и мач без голове може да е голям мач. И той бе такъв, така го усещах. След това голът, гредата и накрая 1:1, което е може би справедлив резултат", коментира Моуриньо след мача.

"Подготвихме се много добре по отношение на дефанзивната част. Всеки детайл бе в джобовете на играчите ми. Но аз знам, те знаят, аз им казах и те ме чуха - в такива мачове всяка грешка може да е фатална. И понякога дори не е грешка, понякога е само малка липса на концентрация, а не чиста тактическа или техническа грешка"

"Те са мощни в нападение, имат много варианти. Дори и с човек по-малко те успяха да реагират. Ние също реагирахме срещу 10 човека, тръгнахме да играем за победа. Веднага нашия отбор се изнесе с 20 метра напред, започнахме да създаваме положения и вкарахме, а Диего удари гредата. Но след това те имаха своята реакция и вкараха изравнителния гол".

"За мен няма значение, че Лампард вкара изравнителния гол. Той е играч на Манчестър Сити. Не вярвам в тези истории за сърце и чувства. Може би съм прекалено прагматичен във футбола. Така че когато той реши да премине в Манчестър Сити, директен съперник на Челси за титлата, любовната му история с Челси очевидно приключи".

"Той си свърши работата като супер професионалист, какъвто е и се справи добре".

За разлика от студената реакция на Моуриньо, феновете на Челси изпратиха Лампард с аплодисменти. По този въпрос Жозе коментира:

"Това е Англия и това е Челси. Хората на Челси никога не забравят какво са направили хората в този клуб. И на мен ми се случи, когато победих Челси с Интер и получих фантастична реакция на "Стамфорд Бридж". Случи се и с Лампард, случвало се е с много други и това е културата и красотата на Челси".

"Аз също се наслаждавах на мача като феновете, но аз участвах в него. Не тичах като играчите на терена, но играех моята игра. През първото полувреме бяхме перфектни в защита, но не можахме да ги изплашим.  Организирахме отбора така, че Фабрегас игра на позиция, че да има топката в първата фаза и да носи стабилност. Направихме точно това, но в последната фаза не бяхме опасни".

"През второто полувреме веднага когато останаха с 10 човека и дори преди това, когато пуснах Шюрле отдясно вместо Рамирес, заиграхме веднага с атакуващи намерения. Но аз знам разликата между Шюрле и Рамирес. Шюрле вкара гол, който Рамирес вероятно никога няма да вкара на втората греда. Но Рамирес никога не допуска този гол, оставяйки Милнър да мине зад гърба му".

"Но това е футбола, аз го играя също. Имахме възможността да направим 2:0 и да убием мача, но когато те вкараха имам достатъчно опит да знам, че психически и може би физически, защото те смениха 5 души спрямо Байерн, а ние направихме само 1-2 смени, в последните 5 минути нямахме сили да натиснем".

"Но изводът, който направихме в съблекалнята е, че дойдохме тук с 2 точки аванс пред втория, играхме в къщата на шампиона и си тръгваме с три точки повече от втория. Така че, добър уикенд за нас".