Челси си хареса младия бразилски атакуващ халф на Бенфика Андерсон Талиска, твърди английското издание "Дейли Стар".

20-годишният полузащитник акостира в португалския клуб през лятото от родния си Бахия срещу сумата от 4 милиона евро, а кариерата му в отбора започна страхотно и той успя да вкара 5 гола в 6 мача.

Въпреки, че излезе евтино на своя тим, неговото представяне е накарало доста хора да следят изявите му и се предполага, че той може да последва съдбата на Неманя Матич и Давид Луис, които преминаха на "Стамфорд Бридж" именно от португалския клуб.

Ако той осъществи трансфер в Челси, ще стане поредното име от бразилската колония в тима. Към днешна дата играят четирима бразилци в Челси - Вилян, Оскар, Фелипе Луис и Рамиреш. Диего Коста също е такъв,, но играе за Испания.

Самият Моуриньо е обявил пред португалската телевизия "TVI24", че от Бенфика са свършили доста добра работа с трансфера на младока и намекна за интерес.

"Мисля, че Бенфика направи добър трансфер. Те казват, че Талиска е неизвестен, но това е така, защото той не е играл в Англия, тъй като не е получил разрешително за работа. Ако той е имал такова е щял да бъде тук, в Англия. Имаше много английски отбори, които го искаха. Тяхната идея бе да го привлекат и да го пратят под наем в по-долните дивизии и да се надяват в крайна сметка, че той ще стане национал на Бразилия, за да получи въпросното разрешително за работа", казал е португалецът по адрес на Талиска.