Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо очаква отборът му да постигне победа над Спортинг Лисабон в днешното си гостуване от Шампионската лига.

Лондончани врътнаха реми срещу германския Шалке в първия си мач от груповата фаза и днес задължително трябва да победят, за да може отборът да направи голяма крачка към директните елиминации.

"Не знам какво означава думата фаворит във футбола. За нас добър резултат е единствено победата. Ще се опитаме да спечелим. Едно обаче е желанието да постигнеш победа, съвсем друго е да я постигнеш". заяви той на пресконференцията преди мача.

"Спортинг има своите силни страни и мотивация, а може би домакините си мислят, че равенството ще бъде добър резултат за тях. Едно нещо е обаче да го мислят, друго е да играят за равенство".

"Аз чувствам голяма гордост от престоя ми в този клуб като асистент на Сър Боби Робсън. Направих всичко тук. Имам много добри спомени от Спортинг и това бе началото на моята кариера все пак. Беше просто страхотно".

"За мен това няма да бъде различен мач, макар че измина много време, откакто не съм се изправял срещу португалски отбор. Опитвам се да се изолирам от емоционалните аспекти. Ако можех да избирам кой да продължи в нашата група, това щеше да бъде Челси на първо място и на второ Спортинг. Диего Коста ще започне мача, защото Дидие Дрогба ще бъде извън терените за няколко седмици заради контузия в глезена. Въпреки, че и Диего има риск да се контузи, той ще играе. Надявам се нещата да се наредят добре и той да може да играе и срещу Арсенал. Ако е необходимо, ще имаме добри опции на пейката, за да го заменим", завърши Моу.

 

Прогнозирай мачовете от Шампионската Лига и спечели страхотни награди