Капитанът на Челси Джон Тери изрази гордостта си от това да запише мач номер 100 в Шампионската Лига.

Той записа своя юбилей в гостуването на Спортинг Лисабон във втория мач от груповата фаза на турнира. Челси спечели с 1:0 след гол на Неманя Матич и оглави класирането в групата.

"Много съм горд. Няма много играчи, които са постигнали това. Така че съм много горд, имах страхотна и успешна кариера досега. Надявам се това да продължи, чувствам се страхотно в момента", коментира Тери след мача.

"За мен е чест да стигна толкова далеч с Челси през годините, да постигнем толкова много успехи с тима. Но и също за себе си да успея да задържа нивото на представянето си".

"Мисля, че беше по-трудно отколкото трябваше да бъде. Вижте, те са добър отбор. Минаха почти 10 години, откакто те бяха в Шампионската Лига, така че беше голяма вечер за тях", коментира след мача Джон Тери.

"Но ние имахме толкова много шансове да убием мача.  Това обаче беше една от тези вечери, в които просто не влиза. За щастие Матич вкара със страхотен удар с глава".

"Миналата година загубихме първия си мач в груповата фаза и сега започнахме с равенство. Това беше малко в главите ни и без значение резултата от другия мач, който мисля, че беше 1:1, ние трябваше да победим. Така че сега сме отново начело в групата и имаме контрол".