Челси ще бъде без централния си нападател Диего Коста в утрешния мач с Марибор в Шампионската лига. Аут за двубоя са още Андре Шюрле, Рамиреш и Джон Оби Микел.

Коста продължава да страда от мускулна контузия, като той пропусна победата на "сините" с 2:1 над Кристъл Палас през уикенда. В същото време днес нормални тренировки проведе Дидие Дрогба.

"Проблемът на Диего Коста си остава същият. Той не тренира, защото не е в състояние да го прави и няма възможност да играе утре", каза мениджърът на Челси Жозе Моуриньо.

"Ще видим какво ще бъде състоянието му за следващия ни мач в първенството с Манчестър Юнайтед. В момента обаче е важен утрешният мач, а той няма възможност да играе."

"Няма правила, няма закони, които да защитават клубовете. Всичко зависи от националните селекционери. От тях зависи да се грижат добре за играчите , или да работят егоистично."

"Аз не съм човекът, който да казва на футболистите си да не играят за националните си отбори. Не им казвам да се оправдават с проблеми."

"Напротив - аз ги стимулирам да играят за националните си отбори, харесва ми да го правят. Ние харесваме да гледаме как нашите играчи взимат участие на големи форуми."

"Има селекционери и медицински екипи, които искат да изградят връзка с клубовете, но има и други, които не го правят и просто не им пука. Това не зависи от нас."

"В кариерата си до момента съм имал много ясна комуникация с няколко селекционера, но също така през годините имаше и такива, от които не получих нито едно обаждане или съобщение."

"Ако един ден стана национален селекционер - надявам се след 20 години - аз ще правя нещата по свой начин. След като толкова дълго време съм бил от тази страна на ситуацията, аз ще бъда от полза на клубовете, ще се грижа за тях и техните футболисти."

"Това боли. Няма как да си щастлив, когато пускаш футболистите си в добро физическо състояние и след мач на националните си отбори те се връщат контузени", ядосва се Моуриньо.