Голмайсторът на Челси Диего Коста е постъпил в болница с мистериозна болест, където е бил подложен на лечение, пише „Дейли Мейл”. 

Нападателят не е тренирал с отбора вече седмица, след като се завърна от двубоите на националния тим и очаквано пропусна успеха над Кристъл Палас в миналия кръг и двубоя с Марибор във вторник. 

Според непотвърдени информации симптомите са били като на стомашен вирус и се е наложило бразилецът да претърпи лечение, но вече е по-добре. 

Въпреки това той остава под сериозно съмнение за дербито с Манчестър Юнайтед в неделя, след като трябва да се справи и с проблем в слабините, който се възобнови след мачовете на Испания. 

На този етап участието на Коста в сблъсъка е малко вероятно, като в най-добрия случай той може би ще започне на пейката, а титуляр ще бъде ветерана Дидие Дрогба, след като и Лоик Реми е под въпрос. 

Нападателят има 9 гола на сметката си през кампанията във Висшата лига и липсата му със сигурност ще направи задачата на Челси да превземе „Олд Трафорд” по-трудна.