Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо обяви, че Диего Коста е с малки шансове да играе в голямото дерби през уикенда срещу Манчестър Юнайтед.

Нападателят от доста време има проблем с травма и не може да играе по два пъти седмично. Роденият в Бразилия испански национал пропусна мачовете срещу Кристъл Палас и Марибор.

Вече бе потвърдено, че таранът е пипнал и вирус, заради който бе приет в болница, но вече е освободен от там. Отделно има проблеми и с травма в областта на слабините.

"Той трябваше да отиде в болница и да прекара една нощ там заради вирус, като това стана преди мача срещу Марибор", обясни Моуриньо, цитиран от "Goal.com".

"Проблемът с болестта не помогна на неговия процес, на възстановяване, тъй като той нямаше как да е на тренировъчното игрище. Диего има шанс да играе срещу Манчестър Юнайтед, но той е малък. Единственото, което мога да потвърдя, е че Лоик Реми няма никакъв шанс да играе в мача".

За Ван Гаал португалецът пък каза следното: "Никога не съм криел факта, че той е имал важно влияние в моята кариера, но през този уикенд той ще бъде мой съперник, така че моля ви се не ме карайте да говоря за него половин час".

"Попитайте ме следващата седмица", отговори Моуриньо на въпрос какво прави връзката му с холандеца толкова специална. Двамата са в доста добри отношения и това се знае в Англия.

"В неделя ние ще излезем на терена за победа. Ако сега ми дадете една точка, аз не бих я приел, защото искам да победим Юнайтед. Искаме да се борим за три точки", завърши португалецът.