Шрусбъри оказа сериозна съпротива на Челси, но все пак отстъпи с 1:2 в мач от турнира за купата на Лигата, игран на стадион "Грийнхаус Мийдоу".

До победата се стигна след късен автогол на домакините десет минути преди края. Той бе изработен от влезлия като резерва Вилиан.

Преди това Шрусбъри, който се състезава в четвъртото ниво на футболната йерархия - Лига 2, бе стигнал до изравнителен гол чрез резервата Манган.

В началото на второто полувреме пък Дидие Дрогба вкара за втори пореден път, откривайки резултата след асистенция на Мохамед Салах.


Жозе Моуриньо очаквано бе направил доста промени спрямо състава, който игра преди два дни срещу Манчестър Юнайтед. Местата си запазиха само Филипе Луис, Гари Кейхил, Оскар и Дидие Дрогба. Сред титулярите пък бяха тийнейджърите Нейтън Аке и Андреас Кристенсен.

Въпреки това Челси притисна съперника в начало и отправи няколко опасни центрирания. След корнер топката бе отклонена към непокрития на втората греда Оскар, но той не можа да поднесе точно към съотборник.

Шрусбъри обаче бе много по-близо до гол в 5-та минута. Тогава на свой ред домакините центрираха от корнер и на втората греда Найт-Пърсивъл стреля остро с глава отблизо, но Петер Чех показа страхотен рефлекс и изби от голлинията.

Малко по-късно Боби Грант пробва силен удар от двайсетина метра, който мина над вратата

Последваха равностойни минути, в които никой отбор нямаше сериозни възможности. В 32-та минута Челси можеше да има такава, когато организира контраатака и Салах центрира към непокрития на втората греда Шюрле, но той вместо да стреля с глава към вратата, реши да поднесе назад без да има към кого.

След центриране от корнер пред вратата на Челси домакините имаха претенции за дузпа, тъй като топката се удари в ръцете на Дрогба, но нямаше умисъл. Малко по-късно гол на нападателят правилно бе отменен заради засада.

Второто полувреме започна перфектно за Челси, който откри резултата. В 48-та минута Шюрле започна атака и след рикошет топката стигна до Салах пред наказателното поле, той поднесе към Дрогба и нападателят от десетина метра опъна мрежата.

Две минути по-късно Шюрле нанесе страхотен удар от почти 30 метра и се наложи Лютвилер да избива с върха на пръстите си под напречната греда.

В 55-та минута шансът бе на страната на гостите. След центриране от фаул се получи разбъркване в наказателното поле на Челси, Акпа-Акпро нанесе удар и топката рикошира в застанал пред вратата негов съотборник, излъга Чех, но мина на сантиметри от гредата.

Дрогба успя да намери пролука в защитата на съперника пред наказателното поле и нанесе топовен удар, но Лютвилер успя да избие. За домакините Грант имаше добра възможност, след като получи подаване непокрит в наказателното поле, но не можа да нанесе веднага удар и докато овладее топката, възможността отмина.

Челси не се възползва от психологическото си предимство и вместо да използва пространствата в половината на съперника, позволи на домакините да бъдат по-активният отбор.

И така в 77-та минута Шрусбъри изравни резултата. След центриране от корнер Микел по нескопосан начин не можа да изчисти топката пред вратата и влезлият като резерва Анди Манган отблизо опъна мрежата.

Жозе Моуриньо извърши двойна смяна и  това веднага даде резултат, тъй като Челси отново излезе напред. Появилият се на терена Вилиан се пребори със съперник по крилото и отправи опасно центриране пред вратата, където в опита си да пресече топката пред Дрогба, Грандисон засече с глава в собствената си мрежа.

 


Шрусбъри - Челси 1:2

0:1 Дрогба 48
1:1 Манган 77
1:2 Грандисон 80 а.г.

Шрусбъри: Лютвилер, Голдсон, Грандисон, Найт-Пърсивъл, Гримър, Уудс, Грант (67 Кларк), Лоурънс, Деметриу, Колинс (75 Манган), Акпа-Акпро

Челси: Чех, Филипе Луис, Зума, Кейхил, Кристенсен, Аке, Микел (80 Матич), Оскар (93 Азар), Шюрле, Салах (80 Вилиан), Дрогба