Диего Коста е напълно възстановен и е готов за тежкия маратон от мачове, който предстои на Челси до края на годината.

Нападателят получи почивка и не бе извикан от селекционера на Испания Винсенте дел Боске. Това му позволи да използва паузата за мачовете на националните отбори и да работи по възстановяване от хроничната контузия в бедрото.

Така той вече е напълно здрав. Подобна е ситуацията с Андре Шюрле, който също не бе повикан в националния отбор на Германия. Все още има съмнения единствено за това дали Сеск Фабрегас ще бъде готов за утрешното домакинство на Уест Бромич.

"Диего Коста е напълно възстановен, също както и Шюрле", коментира Моуриньо на пресконференцията преди мача.

"Фабрегас тренира с отбора днес, но имаше много лека сесия. Ще решим за него и да се надяваме, че той ще може да играе, тъй като това е важен мач".

"Рамирес може да играе. Малко е като в мача с Ливърпул, тъй като той не е в много добра кондиция, но се подобрява и може да играе".

По отношение на Диего Коста Моуриньо изказа задоволството си от проведената терапия на нападателя и смята, че той ще е готов за тежкия график от мачове около Коледа.

"Вярвам, че тази пауза го подготви за останалата част от сезона. Но сега ще имаме период, който ще е нов за него. Периодът около Коледа е по-труден за играчите, които го правят за първи път през кариерата си".
 
"Английските футболисти или тези, които са били тук дълги години, са по-добре адаптирани физически и психически и са подготвени да се справят с този невероятен маратон от футбол, с който се сблъскваме".

"Коста имаше малка ваканция, с физиотерапевт на Челси, за две седмици. Така че дори тогава, той работеше по няколко часа на ден с физиотерапевта. След това той се върна и продължава да върви в правилната посока. Вярваме, че той е излекуван от старата си контузия".

Същевременно португалецът е категоричен, че няма да пази испанеца от опасността да натрупа пети жълт картон и съответно наказание.

"Говорихме за това вчера. Но идва мач след мач. Диего има четири жълти картона. Дали ще го предпазя? Няма начин, той ще играе. Когато е здрав, той играе".

"Когато получи пети жълт картон... не мисля за Съндърланд, Нюкасъл или Стоук. Мисля само за следващия мач".

"Вървим мач за мач, но по начина по който тренира  и действа на тренировки, той е с чисто съзнание. Той не се страхува в момента. Той се намира в добър момент".