Челси пропусна да разгроми Уест Бромич, но спечели лесна победа с 2:0 в мач от 12-я кръг на английската Висша Лига, игран на стадион "Стамфорд Бридж".

Сините имаха тотално преимущество през целия мач, което стана още по-ясно изразено след червения картон на Клаудио Якоб в средата на първото полувреме.

Още преди това Диего Коста откри резултата след леко съмнително положение за засада, а Еден Азар вкара втори гол след подаване по земя от корнер.

Домакините имаха още един куп голови положения, но вратарят на гостите Бен Фостър направи поредица от невероятни спасявания. За цял мач пък гостите нямаха нито едно голово положение.

Така или иначе тимът на Жозе Моуриньо спечели трите точки и продължава да води уверено в класирането.



Челси започна по-активно и можеше да открие резултата още в 4-та обиколка. Тогава след заучено изпълнение на ъглов удар топката бе разиграна, Азар поднесе на метър пред вратата към Джон Тери и той засече, но Бен Фостър направи невероятно спасяване.

В 11-та минута домакините откриха резултата. Оскар центрира в наказателното поле, където Крис Бейърд опита да се дръпне в изкуствена засада срещу Диего Коста, който пое на гърди и от упор разстреля Фостър. На повторението се видя, че има втори защитник в дълбочина, който бе почти на една линия с нападателя, но сякаш по-скоро имаше засада.

Само три минути по-късно като по чудо не падна втори гол. Азар поднесе към Оскар, който нанесе много силен удар от десетина метра, но Фостър се хвърли и направи брилянтно спасяване с една ръка, а след това бе достатъчно бърз да избие и опита за добавка на Диего Коста.

Азар бе много активен и като на шега финтира двама защитника в наказателното поле, но след това не можа да нанесе точен удар покрай последния бранител пред него.

В 20-та минута Челси пропусна поредно чисто положение. Иванович центрира зад защитата и изскочилият Диего Коста се хвърли и отклони с крак под носа на вратаря, но топката се търкули покрай вратата.

В 25-та минута обаче превъзходството на лондончани заслужено доведе до втори гол. За втори път защитата на гостите позволи от корнер да последва лек пас по земя в наказателното поле, Азар получи на десетина метра пред вратата, финтира един защитник и стреля покрай вратаря отблизо.

Уест Бромич отвърна с точен удар на Крис Брънт от около петнайсетина метра, който обаче не затрудни особено Куртоа. Преди обаче да помислят за нещо повече, гостите получиха пореден тежък удар и в 29-та минута останаха с човек по-малко.

Якоб се хвърли и изби топката от Диего Коста пред наказателното поле. Той игра първо с топката, а след това нямаше почти никакъв контакт с нападателя. Влизането на аржентинеца обаче бе с хвърляне с краката на пред във въздуха и изглеждаше наистина опасно, което подведе съдията.

При поредната атака на домакините Оскар получи пред вратата, но тъй като бе с гръб към нея опита изненадващ удар с пета. Топката обаче се отклони леко в крак на защитник и стана достатъчно бавна, за да може Фостър да спаси.

Сините започнаха да се лигавят и да се опитват да влязат с топката в мрежата. Иванович бе изведен абсолютно сам в наказателното поле, но реши да поднесе встрани за Диего Коста, но му даде топката леко назад и нападателят не можа да засече в празната мрежа.

При друга ситуация пък Диего Коста овладя извеждащо подаване пред Бен Фостър, но вратарят успя да му избие топката. Връхлитащият Оскар се опита да я достигне и да си изпроси дузпа,  след като Фостър отново се хвърли и изби, но съдията правилно не отсъди нарушение и остави играта да продължи.

Пропуските на Челси продължиха и след почивката. Само две минути след подновяване на играта последва ново заучено изпълнение на корнер и Матич имаше възможност да стреля от близо,но прати топката над гредата. След нов корнер пък Джон Тери засече остро с глава, но Фостър направи поредно брилянтно спасяване.

В следващите минути остротата в атаките на сините леко намаля, но в 61-та минута статистиката показа потресаващите 88% владеене на топката за второто полувреме.

В 69-та минута Иванович имаше отлична възможност след копващ пас зад защитата, но вместо да бие от непосредствена близост от воле, той опита да обърне встрани и не намери никого.

Три минути по-късно Фабрегас изведе Азар по конец абсолютно сам срещу Фостер, но вратарят направи N-то си брилянтно спасяване.

След това мачът се накъса от поредица смени и в двата състава, а към края Челси свали оборотите и спокойно изчака мача да завърши.


Челси - УБА  2:0

1:0 Диего Коста 11
2:0 Азар 25

Червен картон Якоб 28

Челси: Куртоа, Аспиликуета, Кейхил, Тери, Иванович, Матич, Оскар (79 Реми), Фабрегас, Азар, Вилиан, Диего Коста (83 Дрогба)

Уест  Бромич: Фостър, Уисдъм, Доусън, Лескът, Бейърд (68 Гамбоа), Якоб, Гарднър, Доранс (84 Морисън), Сесеньон, Брънт, Берахино (78 Аничебе)