Челси разби Шалке 04 с 5:0 като гост в среща от Група "G" на Шампионската лига.

Така лондончани не само, че си осигуриха класиране за директните елиминации, но и си гарантираха финиша на лидерската позиция в групата.

Лондончани са лидери с 11 точки, докато Шалке има 5 точки и вероятно ще бъде изместен от Спортинг Лисабон от второто място.

Тери откри резултата във 2-ата минута и така попари неприятно домакините от Германия. Вилян удвои преднината на "Сините" в 29-ата минута. Кирхоф пък тотално закопа отбора си, след като в 44-ата минута си отбеляза автогол.

В 76-ата минута Дрогба увеличи преднината на гостите с още един гол, а две минути след това и Рамиреш се разписа, след като засече превъзходно центриране на кот'дивоареца.

Тази загуба със сигурност е доста тежка за треньора на домакините Роберто Ди Матео, който изведе Челси до единствения трофей в Шампионската лига.
 


Срещата започна превъзходно за гостите и още във 2-ата минута се наложи Ферман да прави страхотно спасяване.

Диего Коста се измъкна зад защитата на домакините и отправи удар, който премина покрай вратаря, но в последния момент стражът на Шалке реагира с крак и изчисти топката в корнер.

След ъгловия удар обаче "Сините" стигнаха до попадение в 3-ата минута. Фабрегас центрира в наказателното поле, а Тери надскочи противник и с глава насочи топката към сглобката, за да реалиира и да даде аванс на тима си.

Само три минути след това лондончани имаха страхотен шанс за втори гол, но Иванович от близка дистанция прати топката над вратата и това бе доста сериозен пропуск от негова страна.

В 13-ата минута Шалке нацели греда чрез Чупо-Мотинг, който стреля от добра позиция, но топката се отби в гредата и излезе в аут.

Тъкмо когато се виждаше, че домакините започват да се съвземат от шока в началото, Челси вкара и втори гол.

Вилян реалиира в 29-ата минута и удвои аванса на своя отбор в резултата.

Връхлитащият в наказателното поле бразилец получи хубав пас от Азар, след което отправи мощен удар към близкия ъгъл от диагонала, който изненада Ферман. Стражът на Шалке първоначално бе близо да улови топката, но след това я изпусна, като това бе чист вратарски гол.

В 41-ата минута Коста можеше да направи преднината на гостите класическа, след като се възползва от много нелеп пас на Хьогер към Ферман. Испанският национал обаче загуби равновесие в последния момент и това позволи на Сантана да го догони и да предотврати чист гол.

Три минути след това преднината на Челси все пак стана класическа, след като Кирхоф си вкара автогол.

Автоголът му бе много нелеп. Трима футболисти на Шалке бяха сами, като футболистът на домакините не се разбра със съотборниците си и след красив удар с глава си вкара топката в собствената врата след центриране от корнер.

Второто полувреме започна неадекватно за домакините и грешка на Сантана позволи на Диего Коста да се добере до топката, след което бразилецът понечи да отправи удар, но неговият противник се намеси и предотвари опасността.

След няколко не толкова интересни минути влезлият като резерва Клеменс отправи мощен удар, който обаче рикошира в тялото на Тери, който предотврати сериозна опасност.

В 60-ата минута Иванович бе на косъм от страхотен гол. Сърбинът отправи изключително воле, което за малко не влезе в горния ъгъл. Вместо това топката облиза гредата.

Две минути след това Диего Коста пропусна много добро положение. След удар на Оскар топката бе избита и бившият ас на Атлетико Мадрид не успя да реализира при добавката, като ударът му бе комфортно уловен от Ферман.

През следващите минути на терена не се стигна до нищо кой знае колко интересно.

Дрогба обаче направи преднината на гостите още по-внушителна, след като се разписа в 76-ата минута. Вилян подаде към своя съотборник пред малкото наказателно поле и за африканеца не остана нищо друго, освен да вкара на празна врата.

Само две минути по-късно Рамиреш също се разписа. Той засече прекрасно центриране на Дрогба с глава на далечната греда и вкара в опразнения ъгъл. До края срещата просто се доиграваше, като в самия край удар на Азар бе избит от Ферман.

 

ШАЛКЕ 04 - ЧЕЛСИ 0:5
0:1 Тери
0:2 Вилян 29'
0:3 Кирхоф 44' автогол
0:4 Дрогба 76'
0:5 Рамиреш 78'

ШАЛКЕ: Ферман, Учида, Хьоведес, Сантана, Аого, Нющадтер, Кирхоф (46 - Клеменс), Хьогер, Боатенг (63 - Майер), Чупо-Мотинг, Хунтелаар

ЧЕЛСИ: Куртоа, Иванович, Кейхил, Тери, Аспиликуета, Фабрегас (78 - Шюрле), Матич, Вилян, Оскар (75 - Рамиреш), Азар, Диего Коста (66 - Дрогба)