Футболистът на Челси Андре Шюрле отхвърли слуховете, че може да напусне клуба през зимата. 

24-годишният германец не играе редовно досега през сезона и вчера срещу Спортинг бе титуляр за първи път от 5 седмици. Това доведе до предположения, че Жозе Моуриньо е готов да се раздели с него, но бързакът настоява, че няма да ходи никъде. 

„Мога само да се изсмея на приказките, че ще напускам. Няма да сменям клуба през трансферния прозорец. Щастлив съм на мястото, на което съм. Щастлив съм в Лондон, обичам града и феновете. Разполагаме със силен тим, който ще направим добър сезон. Това е мястото, на което искам да бъда и да помогна. Зная какво иска мениджъра от мен и също така зная, че ме харесва” заяви Шюрле пред „Ивнинг Стандард”. 

Той обясни влошеното си представяне със заболяване, което го е тормозило дълго време. „Болестта продължи със седмици. Дори по време на световното първенство не се чувствах добре. Не искам да казвам за какво става въпрос, но трудно преодолях заболяването, което оказа влияние върху мен и ми трябваше много време, за да се върна във форма. Все още не съм там, където искам, но съм по-добре” добави германецът. 

Той бе купен от Сините през лятото на 2013-а за 21 милиона евро от Байер Леверкузен и през миналия сезон се отчете с 9 гола в 43 срещи. През този има 3 попадения за 11 участия.