Курт Зума не е пострадал сериозно и дори ще бъде на разположение за следващия мач на Челси.

Това разкри мениджърът на тима Жозе Моуриньо след мача срещу Дарби Каунти. Сините елиминираха "Овните" в четвъртфинален мач за купата на Лигата след победа с 3:1.

В края на първото полувреме обаче те за кратко бяха стреснати след като започналия като титуляр Курт Зума пострада след сблъсък с Петър Чех и остана да лежи неподвижно на земята.

На терена дойде носилка, а разтревожените Сеск Фабрегас и Сесар Аспиликуета отидоха при хората с носилката, за да помогнат това да стане по-бързо.

"Зума е добре. Не смятаме, че има нужда от посещение в болница. Леко е замаян и има кръв в устата заради рана. Той премина някои прегледи при лекарите, но ще е на разположение за другия понеделник".

"Мислех, че при сблъсъка е получил удар, но беше с главата на Петър Чех, с предпазната му шапка. От поведението на играчите изглеждаше, че има сериозен проблем, но аз нямах представа заради разстоянието. Получих информация, че на хората с носилката не им е позволено да тичат и вярвам, че е така".

"Дидие Дрогба има подут глезен. Той е силно момче със силен характер. Мисля, че ще се оправи".

Сеск Фабрегас бе избран за играч на мача и Моуриньо не скри задоволството си от сериозното отношение на испанеца и отбора като цяло.

"Ако не сме професионалисти, нямаше да спечелим. Те са отбор от Чемпиъншип, но не са типичен отбор от Чемпиъншип. Имат класа и играят добър футбол. Имат фантастична подкрепа и знаехме, че ще е трудно"

"Но ние играхме много професионално и контролирахме до края. Но те се бориха до края и особено няколко минути след като вкараха гола".

"Фабрегас играе много добре за нас. Но това, което харесвам дори повече от качествата му, е личността му, характера му. Голям играч като него, световен шампион идва да играе мач за купата на Лигата и той го направи по такъв начин. Точно това отношение искам от моите играчи. И всички те са много големи професионалисти".