Мениджърът на Дарби Каунти Стив Макларън не скри несъгласието си с червения картон на Джейк Бъкстън при загубата с 1:3 от Челси в мача за купата на Лигата.

Централният защитник получи директен червен картон от съдията Джон Мос към края на мача при резултат 2:1 за сините. При ситуацията той влезе в единоборство с опитващия се да се откъсне сам срещу вратаря Лоик Реми и го събори.

Претенциите на домакините обаче са, че всъщност френският нападател пръв е започнал да дърпа Бъкстън, който просто е отговорил на единоборството.

"Много съм горд от играчите. Фантастично представяне. Постепенно влязохме в мача, бяхме малко нервни в началото. И след като вкарахме гола имахме инерция".

"Но бяхме ограбени от абсурдно решение. Гледах го отново и отново на повторение. И всъщност нарушението е на Реми срещу Бъкстън, защото Бъкстън бе пред него. И може да се види как Реми дърпа лявата му ръка и това му позволява да мине отпред".

"След това Грант излезе от вратата си и всъщност Реми не протестира срещу Бъкстън, а за игра с ръка на вратаря извън наказателното поле. Което ние смятахме, че е решението".

"Невероятно е да видим, че Бъкстън бе изгонен. След мача си поговорихме хубаво и спокойно с официалните лица и аз им казах, че от тяхното разстояние и от ъгъла не може да видят какво направи Реми. Ние разбираме това, но решението е погрешно".

"Това ни коства мача. Не можеш да спечелиш с десет души, достатъчно трудно беше дори и с единайсет".