Полузащитникът на Челси Сеск Фабрегас си пожела отново да играе в един отбор с Лионел Меси, с когото бяха съотборници в Барселона в продължение на три години.

Коментарите на Фабрегас идват след намека на Меси отпреди малко повече от един месец, че е възможно да напусне "блаугранас".

"Разбира се, че си пожелавам Меси да дойде в Челси, защо не?! Бих се радвал, ако това се случи. Като каталунец, вярвам, че Меси заслужава да завърши кариерата си в Барселона, заради всичко, което е дал на клуба", сподели Фабрегас пред радио "Марка".

"Той е легенда и промени историята на Барса. Но като негов приятел и доскорошен съотборник, без съмнение бих се радвал да видя Лео отново до себе си на терена. През този сезон Барса представлява Меси и още десет футболисти. Меси спаси своя отбор в много срещи", продължи испанецът.

Фабрегас коментира и слуховете, че настоящият му мениджър в Челси Жозе Моуриньо може да се озове на треньорското кормило в Барселона, където направи първи стъпки в професията, работейки като преводач на покойния сър Боби Робсън.

"Бих казал следното: Барселона притежава стил, който е познат на Моуриньо и той го разбира перфектно. Челси играе подобен футбол: ние искаме да контролираме нещата, да задържаме топката и да търсим възможности да вкарваме голове."

"Може да имаме различна система на игра, но философията остава същата. Моуриньо се адаптира към футболистите, с които разполага. Това, което го прави велик треньор е, че той се адаптира към ситуацията и отборите му могат да играят по различен начин. Това е доста интелигентен начин за водене на тима", добави Сеск.