Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо обвини съдията за загубените 2 точки срещу Саутхемптън, след като мачът завърши 1:1. 

Сините доминираха сериозно след почивката и Сеск Фабрегас поиска дузпа в 55-ата минута след намеса на Мат Таргът, но реферът Антъни Тейлър го награди с жълт картон за симулация. 

Това ядоса португалеца, който след мача в типичен стил изригна срещу рефера, а освен това обяви, че останалите мениджъри във Висшата лига водят кампания срещу Сините. 

„Не мога да повярвам, че съдията не даде дузпа. Приемам, че Саутхемптън се бори с всичко и бе добре организиран и подреден, за да стигне до точка. Също така приемам, че моите играчи опитаха всичко, за да победят. Не приемам обаче подобно решение и на мен то ми изглежда като резултат от кампания срещу нас” заяви Моуриньо. 

„След мача с Уест Хям, изведнъж Сам Алърдайс започна да говори за това, че играчите на Челси симулират, а след друг мач това прави друг мениджър. Ние сме учтиви и всичко мина без проблеми, но в крайна сметка има дузпи, които трябва да бъдат отсъдени и тази бе точно такава”. 

„Треньорите не спират да твърдят след мачове с нас, че моите играчи симулират. Има такава тенденция и съдиите реагират по определен начин. Сега ще отида при рефера Тейлър и ще му пожелая Честита Нова година, но и ще му кажа, че ще се срамува, след като види ситуацията на повторение” каза още Специалния.