Анализаторът на „Скай Спортс” Гари Невил е на мнение, че с вчерашното си изказване мениджърът на Челси Жозе Моуриньо иска да постави под напрежение съдиите, които да започнат да отсъждат ключови ситуации в полза на Сините. 

Португалецът реагира много остро след равенството със Саутхемптън и бе силно недоволен от неотсъдена дузпа в 55-ата минута. Тоя заяви, че срещу отбора му се води целенасочена кампания, която има за цел да създаде име на играчите, че симулират. 

„Той просто подготвя нещата за втората част от сезона. Това, което направи е, че категорично заяви, че няма да приема повече подобни неща и ясно показа на реферите недоволството си. Всъщност има кампания от негова страна, а не срещу Челси” заяви бившият защитник на Манчестър Юнайтед. 

„Това е нещо типично за мениджърите на отборите, които се борят за титлата. В исторически план подобно нещо много често се е случвало и аз съм убеден, че той и за минута не е вярвал, че срещу неговия състав се води някаква кампания” добави той.   

Колегата на Невил Греъм Сунес се съгласи с това твърдение като допълни: „Той привлича вниманието към това и е ясно, че иска да постави арбитрите под напрежение. И без съмнение никой не прави това по-добре от него”. 

Интересно е, че бившият съдия Греъм Пол обяви в колонката си в „Дейли Мейл”, че дузпата за Челси е била категорична, но няколкото инцидента със симулации на играчи на Сините са накарали рефера Антъни Тейлър да отсъди по тази начин.