Челси стана за резил пред цяла Англия, след като допусна пълен обрат срещу скромния тим на Брадфорд, който се състезава в Първа лига. 

"Сините" загубиха срещата с 2:4 на своя "Стамфорд Бридж", макар че имаха аванс от 2:0 в резултата и контролираха ситуацията на терена през голяма част от срещата. 

Кейхил и Рамиреш вкараха за лондончани в 21-ата и 38-ата минути, но гостите обърнаха нещата в своя полза след попадения на Стед, Мораис, Халидей и Йейтс в 41-ата, 75-ата, 82-ата и 94-ата минути.

Така отборът отпадна в 4-ия кръг от турнира. Впечатление направи изключително силното представяне на Мохамед Салах, докато бе на терена, но той в крайна сметка бе сменен от Моуриньо.

Още по-странното е, че Челси се сгромоляса, когато на терена влязоха Вилян, Азар и Фабрегас. За този мач Моуриньо бе направил цели 9 промени, които в крайна сметка не успяха да се оправдаят. 

Това е и първа загуба у дома за тима през този сезон, след като лондончани от началото на кампанията без проблем се справят с противниците си на свой терен.


Срещата започна добре за лондончани и още в 4-ата минута Салах намери Дрогба на добра позиция, но нападателят не успя да си спре топката.

Гостите изненадващо стигнаха до страхотен шанс да открият резултата десетина минути по-късно, но Чех направи страхотно спасяване.

Дейвид засече с глава добро центриране и насочи топката към горноя ъгъл, но чешкият страж блесна с впечатляваща изява и спаси вратата си.

Домакините все пак стигнаха до попадение и поведоха в резултата в 21-ата минута, след като Оскар от корнер потърси близката греда, а Кейхил атакува топката по страхотен начин и намери горния ляв ъгъл, като не остави шансове на стража, на противника.

През следващите минути домакините владееха инициативата и логичното се случи - Челси вкара и втори гол.

В 38-ата минута Рамиреш удвои аванса на "Сините". Той напредна през центъра на терена и направи двойно подаване със Салах преди да отправи удар от няколко метра и матира противниковия страж.

Гостите обаче върнаха един гол само три минути след това. Стед се разписа и върна Брадфорд в играта. Мораис центрира от фаул, а топката бе изчистена, но попадна в краката на Стед, който със силен удар с левия крак намери горния ъгъл на вратата.

Второто полувреме започна активно за Челси и в 49-ата минута Салах направи за смях Дейвис и видя Реми на добра позиция, но ударът на французина мина на сантиметри покрай страничната греда.

Няколко минути след това Оскар опита удар от няколко метра, но топката рикошира в противников играч и в крайна сметка Челси получи само корнер.

В 62-ата минута Кнот опита удар от дистанция, но топката премина покрай вратата.

Няколко минути след това Салах блесна с поредната силна изява. Той се измъкна от противников играч и отправи удар от близка дистанция, но топката мина само на сантиметри от далечната греда.

Настъпиха няколко минути в които нямаше интересни положения пред двете врати и играта се успокои.

И точно когато изглеждаше, че мачът ще се доиграе и Челси ще стигне до постната победа, Мораис вкара изравнителен гол.

Попадението падна в 75-ата минута. Бранителите на Челси не успяха да се справят с една дълга топка и тя попадна в Мораис. Чех спаси първоначално удара му, но след това той от близка дистанция довкара топката. 

Няколко минути след това Хансон върна много рисковано към Уилямс, а Вилян бе на косъм да се възползва от ситуацията и да вкара, но в крайна сметка опасността бе предотвратена.

Домакините бяха жестоко попарени в 82-ата минута, когато Брадфорд сътвори нещо изумително - пълен обрат. 

Мораис намери Стед, който от своя страна видя намиращия се на добра позиция Халидей и последният с десния крак от 14-15 метра заби топката в горния ъгъл на вратата, на Чех, и хвърли в сериозен смут домакините. Какъв обрат! 

Това принуди и защитниците на Челси да се включват в атака и няколко минути след това Зума от добра позиция в наказателното поле прати топката над вратата.

Съдията даде дълго продължение от 7 минути, но вместо Челси да изравни, лондончани получиха втори гол, след като Йейтс се разписа в 94-ата минута. Той бе намерен от Стед, след което мушна топката покрай Чех от близка дистанция.

ЧЕЛСИ - БРАДФОРД 2:4
1:0 Кейхил 21'
2:0 Рамиреш 38'
2:1 Стед 41'
2:2 Moраис 75'
2:3 Халидей 82'
2:4 Йейтс 94'

ЧЕЛСИ: Чех, Аспиликуета, Кристенсен, Кейхил, Зума, Оскар, Рамиреш, Микел (70 - Сеск), Салах (70 - Вилян), Реми (76 - Азар), Дрогба

БРАДФОРД: Уилямс, Мередит, Дарби, Дейвис, Макърдъл, Халидей (87 - Рутис), Мораис (89 - Кларк), Лидъл, Кнот (80 - Йейтс), Хансон, Стед