Полузащитникът на Челси Сеск Фабрегас за пореден път направи сравнение между бившия си треньор Пеп Гуардиола и настоящия си мениджър Жозе Моуриньо.

Фабрегас беше в лагера на Барселона, докато сегашният треньор на Байерн Гуардиола водеше "блаугранас". Тогава пък португалецът бе начело на Реал Мадрид.

"Не бъдете толкова сигурни, че те са толкова различни. Смятам, че и двамата имат едно много важно общо качество: те са победители", философски заяви Фабрегас пред "Ел Паис".

"И двамата мразят да губят, приличат си повече, отколкото хората си мислят. Моуриньо иска от нас да играем атрактивно. Този отбор на Челси не стои назад в половината си. Ние искаме да вземем топката и да атакуваме."

"Гуардиола и Моуриньо са победители и обичан атрактивния футбол, макар методите им на работа да не са съвсем същите", продължи Сеск, който не е смятал, че ще играе под ръководството на Специалния, докато носеше екипа на Барселона.

"Преди три години не предполагах, че това ще се случи. Това само показва колко непредсказуем е животът, а също и футболът."

"С Моуриньо имахме много напрегнато съперничество. Никога не сме достигали до омраза, но с него сме имали някои разногласия и Джон Тери също. Челси е отборът, който съм искал да победя най-много", завърши своя коментар Фабрегас.