Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо беше глобен с 25 000 паунда за коментарите си, че срещу "сините" от Лондон се води целенасочена кампания, с цел да се влияе на арбитрите.

Португалецът изригна срещу съдиите след мача със Саутхямптън през месец декември, завършил 1:1 на терена на "светците". Тогава Сеск Фабрегас получи жълт картон за симулация, макар видимо да бе ритнат от Таргет в наказателното поле.

"Това е кампания, това си е чиста кампания. Хора, анализатори, коментатори, треньори на други отбори - те реагират спрямо Челси по различен начин. Начин, по който не биха реагирали срещу други отбори", бе заявил Моуриньо.

"Всички те вкарват много голямо напрежение върху съдиите и реферите правят грешки като тази. Ние загубихме две точки, а Фабрегас получи жълт картон. В другите страни, в които съм работил, на следващата сутрин това щеше да е на първа страница на вестниците, защото е скандално", пропищя тогава португалецът.

От английската футболна федерация счетоха изказването на Специалния за недопустимо и в разрез с правилата, което доведе до глобата.