Голмайсторът на Челси Диего Коста бе обвинен в „грубо поведение” от Футболната асоциация и е заплашен да получи 3 мача наказание. 

Причината е инцидента с Мартин Шкъртел от мача с Ливърпул снощи, когато нападателят настъпи съперника си при ситуация край страничната линия. 

Изглеждаше, че го е направил нарочно, а след допитване до реферите те потвърдиха, че са пропуснали случилото се. Съдията Майкъл Оливър обаче е споделил, че нарушението е заслужавало червен картон, така че сега Коста може да получи 3 двубоя наказание. 

Той получи срок до утре в 18,00 часа местно време (20,00 часа българско) да обяви дали се признава за виновен или не. Така или иначе окончателното решение ще бъде взето преди уикенда. 

Ако бъде прието, че е действал нарочно, той ще пропусне дербито с Манчестър Сити в събота, а след това и срещите с Астън Вила и Евертън, което би било сериозен удар за Челси. 

След мача мениджърът Жозе Моуриньо обяви, че това е просто инцидент, докато Брендън Роджърс смята, че играчът е заслужавал червен картон. Заради сблъсъка между Коста и Шкъртел от второто полувреме той няма да бъде подведен под отговорност.