Нападателят на Челси Диего Коста ще пропусне решителния мач с Манчестър Сити през уикенда, след като получи наказание от 3 срещи от Футболната асоциация.

Испанският национал отнесе санкцията заради грубото си поведение в мача с Ливърпул във вторник, когато настъпи крака на Емре Джан и днес бе признат за виновен.

„Диего Коста получава наказание от 3 двубоя, което влиза в сила незабавно, след като независимата комисия разгледала случая, го призна за виновен по обвинението в грубо поведение” се казва в официалното становище на ФА. 

Струващият 32 милиона паунда футболист отричаше да е действал умишлено през цялото време. От ФА разгледаха видеоматериал от срещата, а и се допитаха до съдията Майкъл Оливър и неговото помощници, които обявиха, че не са видели инцидента. 

В крайна сметка е санкциониран за 3 мача, като той и Челси нямат право да обжалват. Наказанието започва да тече незабавно и освен срещу Гражданите, той няма да играе срещу Астън Вила и Евертън. 

Любимецът на феновете на „Стамфорд Бридж" Дидие Дрогба вероятно ще води атаката в отсъствието на Коста срещу шампионите утре. Победа ще даде аванс от 8 точки на лондончани и ще ги приближи още повече до титлата.