Нападателят на Челси Диего Коста обяви, че няма да промени агресивния си подход на терена, но категорично изтъкна, че не е искал да нарани Емре Джан от Ливърпул. 

Бразилецът с испански паспорт бе наказан за 3 мача, след като във вторник настъпи съперника си и в крайна сметка бе прието, че е действал умишлено. По време на двубоя той участва и в някои други инциденти, което му донесе доста критики. 

„Не съм ангел и това се вижда. Всеки път обаче играя по един и същи начин, защото просто съм такъв. Точно заради това успявам да помагам на семейството си. Така си изкарвам прехраната и това трябва да правя за този клуб и неговите фенове” заяви Коста пред „Дейли Телеграф”. 

„По отношение на случилото се във вторник за мен най-важното е, че когато се прибера у дома да мога да спя спокойно, защото зная, че не съм направил нищо нередно. Всичко бе случайно и в кариерата си никога не съм искал да нараня някого. На повторенията се вижда ясно”. 

„В крайна сметка обаче бях наказан и трябва да го приема. Разочарован съм, че няма да мога да помогна на отбора, но трябва да се съобразя със санкцията и да я приема. Когато съм на терена обаче винаги ще играя така, защото такъв е характерът ми – просто не спирам да се боря и няма да се променя”.  

„Всеки може да гледа инцидента и да го интерпретира както пожелае, но аз зная, че прибирайки се у дома ще спя спокойно, защото не съм действал умишлено” добави нападателят, който смята, че страда, тъй като в съвременния футбол не се залага толкова на физиката. 

„Аз съм винаги лоялен и давам 100% от себе си. Стигам до границата и хората си мисля, че съм груб, но това е така, защото просто приемат играта различно. Преди имаше много повече физически сблъсъци и много повече неща бяха разрешени. Сега е различно и на мен не ми харесва. Каквото обаче се случва на терена, си остава там. Така разбирам нещата. Футболът е контактен спорт и няма да се променя”.