Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо продължи с бойкота си към медиите и не изпълни задълженията си, като не се яви на пресконференцията след дербито с Манчестър Сити. 

Португалецът отмени пресконференцията си и в петък, недоволен от глобата, която получи от 25 000 паунда и от коментарите по телевизията относно случая с Диего Коста, който бе наказан за 3 мача. 

Според правилата всеки мениджър от Висшата лига трябва да говори с телевизията държаща правата за надпреварата, в деня преди мача, както непосредствено преди и след двубоите, така че сега специалистът най-вероятно ще отнесе наказание. 

През миналия месец след мача с Нюкасъл той прати помощника си Стив Холанд да изпълни задълженията му, като в момента все още тече разследване по случая, а последното провинение почти сигурно ще му донесе нова санкция. 

Както обикновено по време на самия двубой Моуриньо не бе доволен от някои отсъждания на рефера Марк Клатънбърг и често жестикулираше край страничната линия, като в един момент поговори с арбитъра и получи обяснение за дадена ситуация, но не остана особено доволен от него.