Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо похвали своя тим за победата над Тотнъм с 2:0, която донесе на отбора Купата на Лигата. 

Той изтъкна, че играчите му са се адаптирали отлично към плана на мача, след като реши да пусне Курт Зума в халфовата линия и въпреки трудностите до почивката, Сините стигнаха до успеха след попадения на Джон Тери и автогол на Кайл Уокър. 

„По отношение на стратегията момчетата бяха фантастични. Имахе ясен план за мача, който бе от тези, които трябва да се спечелят, без значение с каква игра. Като цяла нямахме особени проблеми. Те имаха две положения. Контролирахме ситуацията наистина много добре“ коментира Моуриньо. 

„Знаехме, че сме силни на контра и макар и да очаквах повече в това отношение, изиграхме двубоя както трябва да се играе един финал. Маурисио е направил отличен тим на Тотнъм и те ни затрудниха много, така че им съчувствам. Ние обаче през цялото време подходихме много сериозно към  турнира. Купите са важни и това е първият трофей за един нов отбор“ добави той. 

„За мен играч на мача и Куртоа, който ни докара на финала с представянето си в реванша срещу Ливърпул. Фелипе Луис не игра сега, но и в двете срещи с Червените бе отличен. Всеки, който взе участие в някои от предишните ни двубои е играч на сблъсъка. Съжалявам, че те нямаше как да играят, но ние именно затова сме отбор“ каза още специалистът.