Челси може да спечели требъл през този сезон, обяви легендарният нападател на Арсенал, а сега анализатор на „Скай Спортс” Тиери Анри. 

Вчера Сините спечелиха първия си трофей от 2013-а, взимайки Купата на Лигата след успех над Тотнъм с 2:0. Тимът обаче води с 5 точки в първенството, като има мач по-малко и на 1/8финал в Шампионската лига, постигайки 1:1 в първата среща с ПСЖ на френска земя. 

„Да, мисля, че те могат да направят требъл. Разполагат с всичко необходимо, за да го постигнат. С много голям интерес очаквам мача им с ПСЖ, защото той ще бъде от огромно значение. Ако се справят след това вероятно ще трябва да преодолеят Байерн, Реал или Барселона, но преди това трябва да се справят с ПСЖ” коментира Анри, който е впечатлен от играта в дефанзивен план на хората на Жозе Моуриньо. 

„Той знаеше много добре каква работа трябва да свърши отбора му и това стана. Те просто се наслаждават на играта си в отбрана и това е причината да успяват да печелят повечето финали” добави той.  

Джейми Карагър пък отчете важността на успеха за Моуриньо. „Никога не съм го виждал по-щастлив. Много сериозен товар падна от раменете му, тъй като не бе печелил от дълго време. При предишния мач с Тотнъм отборът му получи 5 гола, но те работеха цяла седмица върху детайлите и настройката им за мача бе брилянтна” каза той.