Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо прогнозира, че младият французин Курт Зума може да бъде следващият Джон Тери за "Сините" от английската столица.

20-годишният футболист е изиграл 17 мача във всички турнири за столичния английски тим през настоящата кампания, а коментарът на ибериеца бе породен от множеството спекулации с бъдещето на Тери.

Последният обяви, че няма шанс да играе за друг отбор освен за лондончани, но същевременно още не е приел предложението за нов договор. 

"Тери и Курт са съвсем различни играчи, но понякога можеш да направиш копие на даден футболист. В момента Зума е на 20 години, но след 3-4 години ще придобие повече опит и вероятно ще изгради и лидерски качества, което може да се окаже достатъчно, за да замени Джон в нашия състав", обяви Специалния на пресконференцията преди днешния мач с Уест Хям.

"Зума играе повече, отколкото очаквах и повече, отколкото самият той очакваше, повече отколкото всеки един очаква. С натрупването на мачовете той придобива и много по-голям опит".

"Когато той играе за Франция и същевременно и за нас, тогава ще има голямо развитие при него. Ние го купихме, защото бяхме впечатлени от физиката му. Не бяхме обаче доволни от тактическата му грамотност.

"По време на предсезонната подготовка видях грешки от негова страна в Германия срещу Вердер и в Унгария срещу Ференцварош. Момчето обаче обича да се учи и разбира откъде идват грешките му. Той е интелигентен човек и имаше сериозен прогрес в това отношение. Именно благодарение на това успя да се утвърди в защитата ни", завърши Моу.