С голяма мъка лидерът във Висшата лига Челси спечели гостуването си на Хъл Сити с 3:2 и с 67 точки запази дистанцията до втория на 6. 

Хората на Жозе Моуриньо обаче преживяха изключително трудни моменти срещу Тигрите, които играха много добре и създадоха няколко великолепни положения, но не взеха нищо от двубоя, макар и да заслужаваха точка. 

Челси пропиля ранен аванс от два гола още в средата на първото полувреме, като второто попадение на Хъл дойде след гаф на Тибо Куртоа. Белгиецът се реваншира след почивката с тройно спасяване, а след това Лоик Реми донесе победата. Поражението остави Хъл с 28 точки, на 3 от опасната зона. 


За Челси имаше две промени от мача със Саутхемптън. Фелипе Луис се появи в защитата вместо Аспиликуета, а Рамирес замени Оскар в центъра на терена. За Тигрите Дейвид Мейлър се появи вместо наказания Том Хъдълстоун, а Абел Ернандес замени Йелавич в атака. 

Началото бе перфектно за Челси. Още във втората минута Еден Азар напредна и след като получи възможност да стреля, го направи по отличен начин от 17-18 метра и не остави шансове на вратаря на домакините. 

Тигрите не се отказаха и в 6-ата минута трябваше да изравнят. Ернандес бе изведен абсолютно сам срещу Куртоа от Мейлър, като имаше цялото време на света да реши къде да бие, но вместо това прати топката в тялото на белгиеца. 

И този пропуск се оказа решаващ, защото Сините удвоиха аванса си. Фабрегас подаде на Диего Коста вляво, той пробяга повече от 20 метра, след което с блестящ фалцов удар завъртя топката към далечния ъгъл. Това бе неговият 19-и гол през  сезона. 

Всичко вървеше добре за лондончани, макар че в отбраната им не бе на ниво и Гари Кейхил събори на ъгъла на наказателното поле Ндой и получи жълт картон. Потърпевшият изпълни добре свободния удар, но Куртоа спаси. 

Тигрите обаче не се отказаха и в 26-ата минута се върнаха в мача. Андрю Робъртсън напредна отляво и подаде перфектно във вратарското поле, където Ахмед Елмохамади засече и реализира. 

Попадението вдъхнови Хъл и само 2 минути след това те сензационно изравниха, благодарение на вратаря Куртоа. Кейхил върна към белгиеца, пред когото имаше противник, който той опита да финтира и да си нагласи топката на левия крак. Получи се обаче подаване към Ернандес, който без да се колебае веднага го наказа пращайки топката във вратата. 

В оставащото време до почивката домакините продължиха да играят активно и на няколко пъти притесниха сериозно лидера, но ударите им бяха неточни. Играта на Челси тотално се разпадна, като добрата новина все пак бе, че до пълен обрат не се стигна. 

Второто полувреме започна с хубава ситуация за Челси, но ударът на Сеск Фабрегас по диагонала мина встрани от вратата, след като той определено трябваше да се справи по-добре. Гостите обаче очаквано натиснаха в стремежа да си върнат преднината. 

Тигрите обаче не изпаднаха в паника и удържаха натиска, като в 64-ата минута пропуснаха да излязат напред, а Тибо Куртоа напълно изкупи вината си при втория гол правейки тройно спасяване в рамките на секунди. 

Първо Елмохамади бе изведен зад защитата на Челси отдясно, като стреля силно, но белгиецът изби. След това топката стигна до Джейк Ливърмор, който също отправи удар, но вратарят отрази, за да дойде и опита на Гастон Рамирес от въздуха, като пак Куртоа бе блестящ. 

Това се оказа решаващо, защото в 77-ата минута Челси си върна аванса. Хубава атака завърши с подаване на Уилиан към влезлия малко по-рано Лоик Реми. Нападателят стреля в тялото на Макгегър, но топката успя да се провре през краката на вратаря и след това се търкулна зад голлинията. 
 
До края Хъл Сити потърси изравняването и гостите трябваше да се потрудят, за да запазят аванса си, но в крайна сметка го направиха и така в ерата на Висшата лига имат 6 победи и 2 равни срещу Тигрите. 

Хъл Сити – Челси    2:3

0:1    Азар    2
0:2    Коста    9
1:2    Елмохамади    26
2:2    Ернандес    28
2:3    Реми    77

Хъл Сити: Макгрегър, Доусън, Брус, Макшейн, Елмохамади, Ливърмор, Мейлър (79 Куин), Рамирес (79 Брейди), Робъртсън (80 Алуко), Ндой, Ернандес
Челси:  Куртоа, Иванович, Кейхил, Тери, Луис, Фабрегас, Матич, Уилиан (79 Зума), Рамирес (60 Оскар), Азар, Коста (74 Реми)