Манчестър Сити и Челси ще заформят битка през лятото за подписа на халфа на Евертън и Англия Рос Баркли, пише британското издание 'Дейли Стар'.

"Карамелите" обаче са безкомпромисни в оценката си за младия играч и искат да приберат 50 милиона паунда за неговото привличане. 

Баркли е определян за най-талантливия играч в състава на "Карамелите" през последните години и отборът може да осребри таланта му, както стана преди години и с Уейн Руни.

Проблемът обаче може да дойде именно от цената на халфа, тъй като двата клуба не са особено склонни да платят исканите от Евертън пари. 

От Сити имаха много сериозни мераци към халфа преди година, но така и не успяха да го привлекат, тъй като отборът даваше "само" 30 милиона паунда за него.

Междувременно бранителят на "Карамелите" Фил Джагиелка е на мнение, че по-слабият сезон на Евертън ще направи самия Баркли по-силен футболист.

"Този сезон ще бъде такъв, че няма да ни се иска да пишат много за него, но определено подобна кампания може да направи Рос по-добър футболист. В момента е трудно за него, защото определено никога не е лесно да играеш в отбор, който в момента не играе добре", коментира той.