Капитанът на Челси Джон Тери отговори на нападките на Арсенал, че „сините“ са показали изключително грозна игра, за да се доберат до 0:0 в дербито между двата отбора, играно на „Емирейтс“.

Още по темата

 

С равенството възпитаниците на Жозе Моуриньо запазиха аванса си от 10 точки на върха пред „топчиите“ и Манчестър Сити и са само на два победи от титлата.

„След Нова година променихме тактиката си. Да, може би не се представяме толкова атрактивно, но печелим точки. А като спечелим и титлата, едва ли някой ще помни, че зрителите не са ахкали и охкали. Това е моят съвет към Арсенал – шампион не се става с петички и владеене на топката, става се с победи“, заяви Тери.

„Нека не забравяме, че през първата част от сезона, до Коледа, ние бяхме най-добрият отбор. Футболът, който показвахме със Сеск Фабрегас и неговите асистенции, попадението на Андре Шюрле срещу Бърнли и головете след това... Играта ни бе от друга класа. Тогава обстоятелствата се обърнаха срещу нас и мениджърът ни показа начина, по който да преминем през трудните мачове. А в това той е най-силен“, добави Тери.