Челси успя да грабне титлата във Висшата лига предсрочно, след като постигна минимална домакинска победа с 1:0 над Кристъл Палас на своя "Стамфорд Бридж".

След този успех "Сините" са с 83 точки на върха в класирането и са недостижими, като на практика тимът и по този начин си гарантира спечелването на титлата.

Единственото попадение в мача бе дело на Азар, който реализира в 45-ата минута и така донесе "златната" победа на тима си.

Това е пета титла в историята на тима, след като отборът за последно взе трофея през сезон 2009-2010. 

Oсвен това е и трета титла на Жозе Моуриньо начело на лондончани, след като ибериецът спечели трофея през сезоните 2004-2005 и 2005-2006.


Мачът започна активно за домакините и още в 4-ата минута те стигнаха до фаул от добра позиция, но ударът на Дрогба се отби право в стената.

И "Орлите' създадоха няколко интересни атаки през следващите минути, но Заха и компания се оказаха безпомощни със задачата да преодолеят Куртоа.

В 18-ата минута домакините получиха правото да изпълнят фаул от добра позиция, но вместо да стреля Фабрегас центрира за Иванович в наказателното поле, но Сперoни успя да се усети и да осуети намеренията на противника.

Малко след това Куадрадо пробва късмета си от далечна дистанция, но ударът му премина малко над напречната греда. 

В 24-ата минута стражът на Палас Сперони направи безумна грешка и в крайна сметка Матич пое топката и отправи нисък удар, но отбраната на гостите се справи много добре в ситуацията.

Три минути след това Сперони допусна още една груба грешка, но и този път му се размина. 

В 37-ата минута Дрогба и Фабрегас направиха хубава комбинация, като в крайна сметка топката попадна в Аспилиуета, чийто удар от близка дистанция излезе някак си в аут.

В 44-ата минута обаче Челси получи правото да изпълни дузпа, след като Aзар бе спънат от Макартър.  Зад топката застана белгиецът, но неговият удар бе първоначално спасен от Сперони. При добавката той не сгреши обаче и с глава прати топката в мрежата.

Второто полувреме започна търпеливо от страна на лондончани и няколко минути след подновяването на играта се стигна до удар на Дрогба, който попадна право в ръцете на Сперони.

В 56-ата минута Иванович пробва късмета си от около 30 метра, като топката профуча само на сантиметри покрай вратата на неговия тим.

Няколко минути след това и Матич пробва късмета си от далечна дистанция, но и неговият удар бе неточен.

В 64-ата минута пред Дрогба се откри страхотен шанс, но той не игра с топката от доста добра позиция, вмесот да я засече във вратата на противника. 

Няколко минути след това Мъри бе на косъм да вкара фамозен гол с воле от 30 метра, като топката бе изключително близо до това да влезе във вратата, но късметът бе с домакините.

До края не се стигна до повече голове и мачът просто се доиграваше.

ЧЕЛСИ - КРИСТЪЛ ПАЛАС 1:0
1:0 Азар 45'

ЧЕЛСИ: Куртоа, Тери, Кейхил, Иванович, Аспилкикуета, Фабрегас, Вилян (86 - Зума), Матич, Азар, Куадрадо, Дрогба

КРИСТЪЛ ПАЛАС: Спериони, Мариапа (60 - Кели), Дилейни, Дан, Уорд, Мъч (61 - Мъри), Ледли, Пънчън (71 - Саного), Макартър, Боласие, Заха